top of page

HVA ER CROSSFIT?

CrossFit er en treningsmetode med konstant varierte, funksjonelle bevegelser utført med høy intensitet.

''Konstant variert'' - Kropp og nervesystemet utfordres på hver økt, og dette gjør at kroppen alltid får nye utfordringer og vil fortsette å skape resultater, isteden for at man faller inn i en rutine hvor man ikke får den progresjonen man ønsker. Dette gir en sterk og allsidig, veltrent kropp.

''Funksjonelle bevegelser'' - Dette betyr at vi gjør øvelser og arbeid som er naturlig for kroppen, som f.eks. å sette seg ned, å løfte noe opp fra bakken, å skyve, å trekke osv. Det å bli sterkere og mer utholdende innen disse bevegelsene vil gjøre hverdagslige ting lettere. Ved å øke arbeidskapasiteten blir ikke bare hverdagslige ting enklere, prestasjonen vil også øke i flere sporter. CrossFit handler om å øke arbeidskapasitet uavhengig hvor man begynner.

 

''Høy intensitet'' - Betyr mer arbeid utført på kortere tid, og øker dermed effekten av treningen. Høy intensitet er veldig positivt for produksjonen av de hormonene i kroppen vår som styrer alt fra forbrenning til muskelvekst, og økning av styrke.

bottom of page